PMU Ombré brows

Ombre brows zijn de nieuwste ontwikkeling op het gebied van permanente make-up. Er wordt een poederig effect gecreëerd, vandaar dat het ook wel powderbrows genoemd word, waarbij de voorzijde lichter aangezet wordt dan de staart. Op deze manier blijven de wenkbrauwen subtiel en natuurlijk.

De ombre brows worden gezet met gecertificeerde, natuurlijke pigmenten en blijven gemiddeld 1 tot 2 jaar mooi zichtbaar. In tegenstelling tot de reguliere PMU tattoos vervagen deze pigmenten kleurecht. Hierdoor blijven ze langer mooi en zullen ze niet groen uitslaan. Ik werk volgens de strenge, hygiënische standaarden en regels van de GGD.

Lees de algemene voorwaarden en de voor & nazorg goed door voordat je een afspraak inboekt.

 

Hoelang duurt de behandeling?

De eerste sessie duurt ongeveer 3 uur. We zullen jouw wensen uitgebreid bespreken, daarna zal ik jouw wenkbrauwen voortekenen en bijwerken tot jij helemaal tevreden bent voordat we beginnen met het pigmenteren. Ook zullen we samen een perfecte kleur voor jou kiezen welke aansluit met de haar- en huidskleur.

Na 6 tot 8 weken dien je terug te komen voor een tweede sessie. Tijdens deze sessie controleren we of de wenkbrauwen goed zijn geheeld en werk ik ze waar nodig bij. Deze tweede sessie duurt ongeveer 60 minuten en bedraagt €50.

 

Hoe worden de ombre brows aangebracht?

De ombre brows worden met een PMU apparaat toegepast. het pigment wordt met een naald in de lederhuid geplaatst. Het plaatsen lijkt op tatoeëren.

 

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

De pigmenten die bij deze behandeling gebruikt worden blijven gemiddeld 1 tot 3 jaar zitten. Het pigment zal langzaam vervagen. Wij raden daarom aan om eens per jaar langs te komen voor een touch-up behandeling.

Hoe lang de ombre brows precies blijven zitten is afhankelijk van o.a. uw huidtype, huidverzorging en levensstijl. Heb je een zeer vette huid, scrub je veel of stel je jouw huid vaak en langdurig bloot aan felle zon? Dan bestaat de kans dat het sneller zal vervagen.

 

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is voelbaar, maar maar natuurlijk doe ik er alles aan om de behandeling zo aangenaam mogelijk uit te voeren. Je mag 1 uur voor de behandeling paracetamol nemen. Geen NSAID’s zoals Ibuprofen, Diclofenac of Naproxen.

 

Welke pigmenten worden er gebruikt?

Ik werk enkel met pigmenten welke EU gecertificeerd, dermatologisch getest en vrij van ijzer oxide en conserveermiddelen zijn om allergieën te voorkomen. De pigmenten voldoen ook aan de nieuwe REACH wetgeving die sinds januari 2022 van toepassing is.

De pigmenten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en gemaakt om bij elke haarkleur te matchen. Of je nu blond, bruin, zwart of rood haar hebt.

 

Kan ik een behandeling ondergaan wanneer ik botox heb gezet?

Wanneer je botox hebt laten plaatsen in het voorhoofd dien je 4 weken te wachten voordat je een ombre Brow behandeling kunt ondergaan. Het stofje botulinetoxide werkt op de spieren waardoor ongelijke wenkbrauwen kunnen ontstaan. De spieren moeten eerst tot ‘rust’ komen voordat er een behandeling plaats kan vinden.

Andersom kun je ook 4 weken na een ombre brow behandeling weer botox laten plaatsen.

 

Zijn er bijwerkingen tijdens of na de behandeling?

Ernstige bijwerkingen van ombre brows komen zeer zelden tot nooit voor. De huid rondom de wenkbrauwen zal vlak na de behandeling een beetje rood, opgezwollen en gevoelig kunnen zijn.

Let er wel op dat je onze tips & nazorg instructies goed naleeft voor het beste en snelste helingsproces en het mooiste resultaat. Je krijgt al voor de behandeling uitgebreide informatie toegestuurd waarop alle voor en nazorg instructies beschreven staan.

 

Voor wie is ombré brows geschikt?

Ombre brows zijn geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar. Twijfel je of heb je vragen dan kun je gratis en vrijblijvend een adviesgesprek inplannen om alles samen te overleggen in de salon.

Wij voeren geen ombre brow behandelingen uit bij personen die:

 Jonger zijn dan 18 jaar
 Zwanger zijn of borstvoeding geven
 Lijden aan diabetes, hemofilie of immuunziekte
 Last hebben van actieve epileptische aanvallen
 Chemotherapie of bestraling ondergaan
 Last hebben van hart- en vaatafwijkingen
 Last hebben van huidirritatie op en/of rond de wenkbrauwen

Heb je één van deze aandoeningen of gebruikt je bloedverdunners of antibiotica? Overleg dan eerst de mogelijkheden met jouw behandelend arts.

Prijzen:

Opzetten wenkbrauwen  €350

Nabehandeling na 6-8 weken €50

Touch up binnen 1 jaar €150

Touch up binnen 2 jaar €195