Voor & na zorg SPMU

VOORZORGREGELS PMU

• Geen alcohol en/of drugs 24 uur voorafgaande aan de behandeling
• Geen cafeïne (koffie,thee,cola, Red Bull of andere energydrinks) voor de behandeling
• Geen zon/zonnebankkuur voor de behandeling
• Geen bloed verdunnende medicijnen innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling (in overleg met uw arts)
• Geen aspirine of overige pijnstilling innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling
• 2 paracetamol vlak voor de behandeling mag wel ingenomen worden.
• Geen Corticosteroïde crème of zalf ter plekke gebruiken voorafgaand aan de pigmentatie
• Bij lipblush; houdt de lippen vanaf het moment van inplannen dagelijks goed vet en scrub de lippen 24 uur voorafgaande op de behandeling.
• Bij deepliner; 6 weken voorafgaande op de behandeling geen waterproof mascara, lashlift, wimperextentions of wimperserum dragen.
• Bij deepliner; tijdens de behandeling en 2 dagen na de behandeling mogen geen lenzen gedragen worden.

Informatie over de risico’s permanente make-up.

Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat u goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. En controleer op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl of de studio waar u een PMU wilt laten zetten, een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygiëne richtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.

Risico’s ombré brows; Zwelling en roodheid rondom de wenkbrauwen. Infecties bij slechte nazorg.

Risico’s lipblush; Zwelling en/of blauwe plekjes op de lippen. Wanneer u het herpes virus bij u draagt is een koortslip uitbraak zeer groot. Infecties bij slechte nazorg.

Risico’s deepliner; Zwelling rondom de ogen. Pigment migratie. Infecties bij slechte nazorg.

Laat geen permanente make-up aanbrengen:

• Op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
• Op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
• Op een plek waar minder dan 6 weken geleden PMU is gezet;
• Op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd;
• Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
• Als u onder invloed bent van alcohol of drugs;
•  Als u zwanger bent;

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als u last heeft van één van de volgende aandoeningen:

• Diabetes
• Hemofilie
• Chronische huidziekte
• Allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
• Immuunstoornis
• Hart- en vaatafwijkingen

Heeft u één van deze aandoeningen of gebruikt u antistollingsmiddelen of antibiotica? En wilt u toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met uw arts.

Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.
Omdat er tijdens het zetten van permanente make-up een wond ontstaat is er een kans op besmetting van ziekten die via het bloed worden overgedragen, zoals hepatitis B en C. Controleer daarom of de behandelaar hygiënisch werkt. Een hygiënische werkwijze is ook belangrijk om te voorkomen dat uw nieuwe PMU gaat ontsteken. Let er in ieder geval op dat

:• De huid voor het zetten van de PMU wordt schoongemaakt, gedesinfecteerd en eventueel geschoren met een nieuw wegwerpscheermesje;
• De naalden steriel zijn verpakt en alleen voor u worden gebruikt. De naalden zijn per stuk verpakt, inkt zit in kleine inktcupjes;
• Tijdens het zetten schone tissues of watjes worden gebruikt om de huid schoon te maken;
• De behandelaar tijdens het zetten van de PMU handschoenen draagt een deze vervangt als hij of zij iets anders aanraakt dan de pigmenteerpen, een tissue of uw huid.
• De permanente make-up na afloop wordt verzorgd.

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging kan wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als u de PMU goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. De behandelaar geeft schriftelijke uitleg over de nazorg van permanente make-up. Lees dit goed door.

 

NAZORGREGELS SPMU

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en een onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooi resultaat leiden. Als je het behandelde gebied goed verzorgt, duurt het ongeveer 6 weken tot de huid genezen is.

Tijdens het zetten van permanente make-up gaat de huid open, waardoor er een wond ontstaat. Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig aanvoelen en kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om je zorgen over te maken en hoort bij het genezen van dan behandeling.

Tijdens het herstel kun je korstjes krijgen, dit is heel normaal. Het pigment zit in de korstjes en daarom is het belangrijk om ze er niet af te krabben. Om het behandelde gebied zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen dien je de onderstaande adviezen te volgen.

Ombré brows:
• Houdt de behandelde huid de komende 7 dagen droog;
• Dep de eerste dag de wenkbrauwen met een droge tissue tot dat er geen wondvocht meer vrijkomt.;
• Bij jeuk of een extreem trekkerig gevoel mag Bepanthen zalf gesmeerd worden. Alleen wanneer nodig!

Lipblush:

Dag 1; de lippen kunnen gevoelig zijn. Er kan wat zwelling en kleine blauwe plekjes ontstaan die slecht 1-2 dagen aanhouden. Dep de lippen ieder uur schoon met water en een wattenschijfje en smeer ze daarna in met een kleine hoeveelheid Bepanthen zalf.

Eet minimaal 3 uur na de behandeling zo min mogelijk en drink door een rietje. Vermijd hete dranken, zout en pittig eten.

Dag 2-3; De lippen worden donkerder naar mate de korstjes beginnen te vormen, er kan nog steeds wat zwelling of kleine plekjes zijn. De korstjes vallen binnen 3-7 dagen af. Houd de lippen deze 2 dagen droog, smeer ook geen Bepanthen zalf.

Dag 4; De lippen mogen 2/3 keer per dag ingesmeerd worden met een kleine hoeveelheid Bepanthen zalf.

Deepliner:
De ogen kunnen de eerste dagen gezwollen zijn in de ochtend. Houdt de ogen 2 dagen lang helemaal droog. Draag 5 dagen geen oogmake-up, Wanneer er korstjes los in de wimpers hangen mag je deze voorzichtig verwijderen.

Tijdens het genezingsproces van 6 weken:

– Raak de behandelde huid niet aan met vuile vingers, onthoud dat het een geopende en helende wond is. Een infectie kan ervoor zorgen dat het resultaat niet mooi geneest.

– Geen make-up aanbrengen op het behandelde gebied zolang de korstjes nog aanwezig zijn

– Probeer ombre brows en de deepliner zo min mogelijk nat te maken. Door de korstjes te weken zullen deze sneller loslaten waardoor het niet goed geneest. Het pigment zit onder de korstjes en als deze vroegtijdig loslaten blijft er minder pigment zichtbaar. Douchen mag wel.

– 4 tot 7 dagen niet sporten. In zweet zitten zouten en dit stoot pigment af.

– Vermijd sauna’s en zwembaden tijdens het gehele genezingsproces.

– Slaap niet op je gezicht, zo voorkom je dat de korstjes er sneller af vallen.

– De behandelde huid niet afdekken met pleisters of verband.

– Vermijd agressieve reinigingsmiddelen, crèmes, make-up of andere producten op het behandelde gebied totdat alle korstjes van nature zijn afgevallen. Deze producten kunnen de genezing in gevaar brengen.

– Krab of bijt niet op de korsten. Laat de korstjes er natuurlijk afvallen. Plukken kan littekens, pigmentverlies of een infectie veroorzaken.

– Stel uw PMU gedurende het genezingsproces niet bloot aan Uv-stralen of zonnebanken. Hierdoor kan het resultaat van je pmu drastisch veranderen. De behandelde huid blijft na genezing ook gevoelig voor zonlicht. Smeer je PMU daarom altijd in met zonnebrand. (verkrijgbaar in de salon)

– Gedurende 4 weken na de afspraak geen gezichtsbehandelingen, botox, chemische behandelingen en microdermabrasie nemen.

Het uiteindelijke resultaat is pas zichtbaar na de nabehandeling!

Een week na de behandeling zal de kleur met 30% tot 60% afnemen. Het kan zijn dat het op bepaalde plekken niet heeft gepakt. Schrik hier niet van, dit wordt bij de nabehandeling allemaal opgelost. Het heeft geen zin om eerder dan 40 dagen terug te komen omdat de huid tijd nodig heeft om te herstellen. Een nabehandeling is dus verplicht voor een optimaal resultaat.

Externe factoren zoals peeling, scrubs en blootstelling aan te veel zon hebben invloed op de duurzaamheid van het behandelde gebied. Om de kleur van je PMU optimaal te behouden wordt het sterk aangeraden om een touch-up behandeling op tijd te doen.

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.